1999. július 20.

VI. évfolyam, 25. szám


FALUSI TURIZMUS A VILÁGHÁLÓN

A nyári utazásokkal kapcsolatos információkkal foglalkoztunk lapunkban néhány héttel ezelõtt. Most, mintegy kiegészítésként álljon itt néhány sor az egyre népszerûbb nyaralási forma, a falusi turizmus kedvelõinek, és mindazoknak, akik a Bor és a Gasztronómia Évében személyesen is szeretnék "megkóstolni" Magyarországot… Ha szívesen ennék degeszre magukat Szegeden, vagy ellátogatnának valamelyik történelmi borvidékünkre, startolhatnak a http://magyarborokhaza.hu címrõl, s ha már tudják, hova akarnak menni, úgy kopogtassanak be szállásért például a www.datanet.hu/ftur vagy a www.westel.hu /~ftur címre !

Figyeljék meg, a karosszékbõl fel sem kell állni, s percek alatt a legapróbb részletekig biztonságosan megszervezhetõ akár egy családi nyaralás, akár egy baráti buli, akár egy kiscsoportos tréning. Ha rákattintunk az URL-re, máris elõttük van az iroda teljes kínálata: akár az öt magyarországi tájegység szerint (Északi-Középhegység, Alföld, Észak-, Dél- és Nyugat-Dunántúl), akár a kistérségen belüli egyedi szálláshelyek és programkínálatok szerinti feldolgozásban, hívogató házikók képeivel illusztrálva.

Az egyedi kínálatok további ínycsiklandó részleteket is közölnek: a szálláshelyek szolgáltatásait, a látnivalókat, programokat, szabadidõs lehetõségeket, az ágyak számától a kerti bográcsfõzõ hely meglétéig. De megoldhatjuk kedvenc négylábúink elhelyezését, illetve kedvenc négykerekûink parkolóhelyérõl is jó elõre gondoskodhatunk. A fenti címeken különleges kényelmet nyújtó szolgáltatást is találhatunk: rendelni - azaz szállást lekötni - már nemcsak személyesen az irodában, faxon vagy e-mailen lehet, hanem a honlapon megtalálható, Rich Text File formátumban letölthetõ úgynevezett foglalási lapon is. Elõtte persze jó, ha a foglaltsági táblázatból tájékozódunk a szabad idõpontokról. A lap elküldésével az iroda elõfoglalást biztosít, amit meghatározott idõpontig fenntart. Részletek, katalógus, árjegyzék a honlapon olvasható. (További lehetséges úti célok: www.nexus.hu/bederics - Balatonederics, business.matav.hu/uzlet/kerettye - Bázakerettye, http://www.indweb.net/cserehat - Csereháti Települészövetség, www.hmvk.hu/falusi/falusi-h.htm - Hevesi Egyesület, és így tovább).

Azt hiszem, ezek a címek a hazai netezõk igényeit is kielégítik, s a villámgyors szervezés után mind többen kapcsolják ki elégedetten gépeiket, gondosan ki is húzzák a konnektorból, no nem mintha magukkal akarnák vinni… ugyan, csak a villámok csapkodásaitól kell szegény otthon ülõ masinák hálózati kártyáit megvédeni… Még egy kis virtuális szörfözés tehát, s irány a valós, szabad világ… Jó utat !

Farkasné Fülöp Hajnalka
Bezár