Szálláshelyek ON-LINE foglalása a www.falutur.hu-n

A szállásfoglalás menete:
 • Ürlap kitöltése és elküldése
 • Visszaigazolást küld emailben az iroda
 • Szállásár (előleg) befizetése
 • Az iroda kiadja az utazási utalványt (voucher)


 • Általános tudnivalók az online foglalásról

  Az online megrendelés az Ön részéről még nem jár kötelezettséggel. Bankkártyával nem lehet fizetni, de a Széchenyi Pihenőkártyát elfogadjuk! Ha Ön esetleg bizonytalan az utazás egyes részleteivel kapcsolatban, a kérdéseit és kéréseit a foglalási űrlapon jelezheti, azaz online módon is bátran foglalhat szálláshelyet!

  Előzetesen egy évre előre - a tárgyév szilvesztere az utolsó időpont - lehet a szállásokat lefoglalni (ez különösen az ünnepekhez kapcsolodó hétvégékre és a nyári főszezonra, valamint a szilveszterre ajánlatos is!). Kérjük, figyelembe venni, hogy ha a szállás lekötése és az utazás megkezdése között már csak 7 nap van, akkor - annak ellenére, hogy a szállás még szabadnak van jelölve - a megrendelés visszaigazolásánál az iroda minden esetben egyeztet a szállásadóval, s csak utána igazolhatja vissza a foglalást. Ilyenkor - ritka esetben, de - előfordulhat, hogy a magánszállásadó már nem tudja felkészíteni a szállást, ekkor azt kell válaszolnunk, hogy "sziveskedjen egy másik szállást választani".

  Az online megrendelés visszaigazolásában Önnel azt tudatjuk, hogy a megrendelést előzetes szállásfoglalásként rögzítettük és azt meddig, milyen feltételek mellett tartjuk érvényesnek. Amennyiben Ön az iroda fizetési feltételeit a visszaigazolásban megadott rövid határidőn belül (legfeljebb 24 óra) nem fogadja el, úgy az Ön megrendelését a foglalási rendszer "meghiúsult"-nak tekinti és automatikusan törli.

  Mielőtt a szállásfoglaláshoz látna, kérjük megtekinteni a kiválasztott szálláshely árát, az egyéb költségeket, kedvezményeket, valamint ajánlott elolvasni az árak értelmezését. Arról is meg kell győződni, hogy a keresett időpontban a kiválasztott szálláshelyen van-e szabad hely (FOGLALHATÓ IDŐPONT menü), ill. van-e folyamatban előfoglalás. Csak ezt követően javasoljuk kitölteni a foglalási űrlapot.

  Az űrlap egyszerű, csak azokat az adatokat kérjük Öntől, amik a foglaláshoz, kapcsolattartáshoz szükségesek, ezek közül is csak azok kitöltése kötelező (ezt *-gal meg is jelöltük), ami a szállás rendeléshez elengedhetetlen.

  A megrendeléséről a rendszerünk automatikusan Önnek egy másolatot küld, csak ezután küldünk visszaigazolást a foglalásáról. A visszaigazolásunkban tudatjuk, hogy pontosan milyen összeget kérünk befizetni ahhoz, hogy a megrendelést véglegesíteni lehessen. Figyelem, nem a pénz, vagy a SZÉP kártyás fizetés megérkezése szükséges a foglalás véglegesítéséhez, hanem annak igazolása (faxon, emailben), hogy a befizetés el lett indítva, ill. a SZÉP kártyás fizetés megtörtént. A Széchenyi Pihenőkártyás fizetésnél nincs szükség igazolásra azt a rendszer automatikusan elvégzi. A befizetéséről aautomatikus jelentést küld egyidejüleg Önnek és az irodának is.

  Felkínálunk négy féle fizetési módot (személyes befizetés, piros postai utalvány, banki utalás, vagy Széchenyi Pihenőkártya) Ön a legkényelmesebbet választhatja. A személyes befizetés csak a budapesti főiroda, vagy a kozardi fiókiroda nyitva tartási idejében lehetséges, így a rövid határidők miatt többnyire csak a postai utalványozást, vagy a banki utalást lehet választani.

  A befizetés igazolása után (fax értesítés, telefon üzenet, hogy az átutalás megtörtént, stb.), ill. a Széchenyi Pihenőkártyás fizetés jelentése alapján foglaljuk le véglegesen a szállást. Az utazási okmányokat a kívánsága szerint az irodánkban személyesen adjuk át, vagy postai úton ajánlott levélben, illetve faxon, emailben az Ön által megjelölt címre küldjük.

  Az online szállásfoglalás ürlap kitöltése
  (részletes útmutató)

  Mielőtt a kitöltéshez kezd, szíveskedjen ellenőrizni a következőket:

 • A szállás pillanatnyi foglaltsága. A kiválasztott szálláshely szabad időpontjait regisztráló naptárban "piros háttérrel" jeleztük a véglegesen lekötött időpontokat (FOGLALHATÓ IDŐPONT menü).


 • Érvényes előfoglalás. Előfordulhat, hogy már van előzetes foglalás az Ön által kiválasztott időpontra. Erről az "előfoglalás" ablakban - ide kattintva - megyőződhet, azt is ellenőrizheti, hogy a szálláshely végleges lefoglalásához szükséges befizetéshez milyen határidőt adtunk, azaz a befizetés elmulasztása esetén egy fenntartott időpont mikor válik ismételten szabaddá.


 • Kérünk ügyelni a megrendelőlap kitöltésénél:

 • az email cím legyen pontos, mert a visszaigazolást oda fogjuk küldeni


 • a csillaggal jelölt adatok kitőltése kötelező, a többi a kapcsolattartáshoz ajánlott


 • legyen pontosan meghatározva az érkezés és távozás napja, annak az éjszakák számával kell egyezni


 • A visszaigazolás
 • A megrendelés elküldése után - legyen az késő este, vagy hétvége, ünnepnap - azonnal értesítést küld a rendszer és rövid időn belül (néhány órán belül) visszaigazoljuk a megrendelést. Ha ez nem így történne, akkor kérünk értesítést küldeni az ftur@ftur.hu cimünkre


 • A visszaigazolás tartalmazza a bankszámlaszámunkat, a levelezési címünket, a Széchenyi Pihenőkártyás fizetéshez szükséges banki elérési utat, valamint azt, hogy melyik irodában vagyunk éppen elérhetők


 • A visszaigazolásban tudatjuk, hogy mennyi befizetést hová, milyen címre, ill. banki utalás, vagy postai küldemény esetén a befizetés igazolását milyen fax számra kérjük. A faxüzenetek fogadásáról a visszaigazolásban pontos tájékoztatást adunk.


 • A visszaigazolásban megadott határnapig (általában 24 órán belül!) várjuk a szálláshely foglalás ához szükséges összeg befizetését igazoló fax értesítést. Figyelem, a 30 napon belüli utazás rendelésekor a teljes szállásár, különben csak cca 30% előleg befizetésére kell számítani


 • A visszaigazolt szállásár
 • A honlapunkon közzétett szállásárnak egyeznie kell a visszaigazolásban kiszámolt árral. Kérjük, olvassa el az árak értelmezését, ahol az előfordulható speciális helyzetek megoldására is részletes információt adunk.


 • Figyelem, előfordulhat, hogy a szállásadó (ritka esetben) évközben kezdeményezi a szolgáltatási árak megváltoztatását, ami a korábban lekötött (azaz a befizetett) szálláshelyek árát nem érinti. Így az iroda is fenntartja magának az árváltoztatás jogát, de az a véglegesen lekötött szállás árakat nem érintheti.


 • Figyelem, egyes egyházi és állami ünnepen a főlapról elérhető (letölthető) "ünnepi árjegyzéket" alkalmazzuk


 • Figyelem, a 25000 Ft alatti megrendeléseknél, valamint a panziók foglalásánál 2000 Ft egyszeri ügyintézési költséget számolunk a szállásár végösszegéhez


 • Amennyiben a közzétett és a visszaigazolásban közölt szállásár nem egyezne, kérjük, hogy azt emailben szíveskedjen jelezni.


 • A szállásár, vagy szállásár előleg befizetése
  Önnek a szállás foglalási előleg (teljes szállásár) befizetésére több megoldást biztosítunk, lehet befizetni személyesen (kedd déltől szerda délig Budapesten, az irodai nyitva tartás alatt, ill. csütörtöktől hétfőig a vidéki fiókirodában - előzetes egyeztetéssel), banki úton átutalással, vagy egyszerű "piros" postai utalványon.

  Banki utalás, vagy postai befizetés, SZÉP kártyás fizetés esetén a kért befizetési határidőn belül csak az igazolást várjuk
  A befizetését igazoló fax megérkezése után foglaljuk le véglegesen a kívánt szálláshelyet. Az utazási okmányokat a kérése szerint az irodánkban személyesen adjuk át, vagy postai úton levélben, illetve faxon, vagy emailben elküldjük.

  Bővebben a befizetés igazolásáról

  Fontos tudnivalók a SZÉP kártyás fizetésről

 • Lehetőség van SZÉP kártyával fizetni.


 • Ha ez a kért határidőn belül megoldhatatlan, kérjük, az irodával szíveskedjen felvenni a kapcsolatot.


 • **************


  Mielött a megrendelést kitöltené, ide kattintva szíveskedjen az utazás/visszamondás feltételeket elolvasni  Ha nem kívánja a szálláshelyet ONLINE foglalni, akkor lehetősége van személyesen vagy faxon, ill. levélben szállást rendelni.


  Ablak bezárása
  falusi turizmus szállás

  FALUSI TURIZMUS CENTRUM


  Információ, szállásfoglalás - országos kínálat

  Főiroda: 1074 Budapest, Dohány u. 86 * Mobil: 0630-6353-186 * Email: ftur@ftur.hu


  A Falusi Turizmus Centrum iroda itt található:   Itt találja meg a budapesti főirodát
  Copyright (c) Falusi-Tanyai Turizmus Centrum Bt. *** Alapítva: 1995 *** Adószám: 28437204-1-42 *** Minden jog fenntartva


  free counters


  Falusi Turizms Centrum