Mire számíthat a vendég, ha a Falusi Turizmus Centrumban választ szálláshelyet?
 
A magánszállásadás Magyarországon már a 30-as években virágzott, ismert üdülőhelyeken családok fogadtak a "tiszta szobában" városi vendéget. Az elmúlt évtizedekben ez a családias jellegű vendégfogadás egész Európában elterjedt, nálunk harminc éves szunnyadás után csak a 80-as években kezdett újra teret hódítani.

Mára ismét a "nagy lehetőség" előtt áll ez a kiegészítő tevékenység. Egyre több vendég és vendégfogadó család ismeri fel a magánszállásadás lényegét. A kereskedelmi szálláshelyekkel (panzió, szálloda) szemben ez anyagilag könnyebben elérhető, ill. általában csak egy családot, baráti társaságot fogad egy-egy szállásadó, így sokkal szabadabban, kevesebb alkalmazkodással töltheti el pihenőidejét a vendég.

A magánszállásadó szolgáltatása széles skálán mozog, mindenkinek van valami különlegessége, ami egyedivé teszi a vendégfogadását. Van aki gazdálkodik, mások "csak" a takarosan karbantartott hétvégi házukat engedik át a vendégnek. Néhány család csak szobát kinál, máshol egy egész házrész áll a vendég rendelkezésére, ez utóbbiaknál többnyire az ételkészítést is átvállalja a szállásadó.

A szállások mindegyike "regisztrált", vagyis a magánszállásadás előírásainak megfelelő, amit mindenkor a helyi jegyző igazolása tanúsít. A szállásadók jól felkészültek, a vendég óhajának megfelelően háttérbe vonulva biztosítják a vendégük nyugalmát, vagy a vendég közeledésére bepillantást engednek a mindennapjaikba.